У Вільнюсі біля посольства РФ провели акцію, щоб привернути увагу до воєнних злочинів окупантів

Дата: 16 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
У столиці Литви Вільнюсі десятки жінок влаштували акцію біля російського посольства. Вони хочуть привернути увагу до воєнних злочинів окупантів в Україні: зґвалтувань жінок та знущань з дітей.
 
Про це пише RLT.
 
Джерело: RLT

Учасниці акції одягнули на голови мішки, нанесли на ноги штучну кров та зв’язали собі руки. Це була вже не перший такий протест за останні дні – декілька днів тому аналогічний захід організували у Таллінні.

Як зазначила одна з організаторок протесту Нерінга Буткуте, литовські жінки вирішили взяти приклад з естонок та продемонструвати рішучість та сміливість.

“Ми прагнемо привернути увагу інших країн та закликати жінок в інших країнах, щоб вони теж набралися сміливості показати агресору, що ми, люди, належимо лише собі, і що агресор не має права ні нападати на нас, ні окупувати нас”, – сказала Буткуте.

Джерело: RLT

Крім того, організатори акції зазначили, що під час самого заходу вони планують зібрати пожертвування на придбання засобів контрацепції швидкої дії, тестів на вагітність, препаратів для лікування інфекцій, що передаються статевим шляхом. Все це згодом відправлять до України.

Нагадаємо, 13 квітня у столиці Естонії Таллінні влаштували акцію, щоб привернути увагу до зґвалтувань російськими військовими в Україні жінок та дітей. 

Два десятки жінок зібралися біля посольства Росії. Вони надягнули на голови чорні пакети, зв’язали мотузками руки, а ноги облили червоною фарбою, що символізує кров. Учасниці акції стояли навпроти паркану, на якому висять українські прапори, дитячий одяг з написаними назвами українських міст та антивоєнні плакати.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter