У Відні поліціант носив шолом з літерою Z, чим викликав обурення: його колегам довелося виправдовуватися

Дата: 27 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У столиці Австрії, Відні, на одному з вуличних заходів помітили поліцейського з літерою Z на шоломі. Це викликало обурення місцевих та користувачів соцмереж, що припустили зв’язок з російською символікою, яку окупанти використовують у війні проти України. Згодом віденські поліцейські пояснили, що Z – це перша літера прізвища їхнього колеги.

Відповідну заяву віденська поліція опублікувала в соцмережі Х. 

Фото: Укрінформ

“З учорашнього дня колега з підрозділу реагування Бургенланду, який долучився до охорони різних обʼєктів під час свят, викликав занепокоєння. Причина: його шолом, який він позначив літерою Z”, – зазначили поліцейські. 

За їхніми словами, Z є першою літерою прізвища поліцейського, який позначив свій шолом для розпізнавання під час участі в курсі оперативної підготовки.

“Колега не врахував символізму, але, звісно, був поінформований, і маркування видалено”, – додали у віденській поліції.

У поліції підкреслили, що ця літера не була відсиланням до Росії.

Нагадаємо, що в листопаді в естонському місті Йихві водія автомобіля з наліпкою “хулиганка русская” оштрафували на 600 євро. Місцеві правоохоронці помітили автівку з провокаційною наліпкою ще у вересні. У справі про проступок водія оштрафували на 600 євро.

У департаменті поліції та прикордонної охорони зазначили, що такі наліпки мають провокаційний характер і спрямовані на розкол суспільства та створення напруженості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter