У Раді зареєстрували законопроєкт про обов’язкове страхування журналістів, які працюють у небезпечних умовах

Дата: 19 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про обов’язкове страхування журналістів: він містить пропозиції встановити додаткові гарантії безпеки працівників ЗМІ, які працюють в небезпечних умовах — в зоні ведення воєнних / бойових дій або на тимчасово окупованій території.

Інформація про проєкт закону №7367 міститься на сайті парламенту.

Джерело: pixabay.com

Законопроєкт пропонує доповнити статтю 15 Закону України “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів” положенням про те, що ЗМІ зобов’язані забезпечувати журналістів та інших працівників, які відряджені працювати в райони ведення воєнних (бойових) дій та/або на тимчасово окуповану територію України засобами, призначеними для захисту від вогнепальної зброї, осколкових уражень, а також медичними аптечками.

Обов’язкове страхування має здійснюватися рахунком роботодавця у разі заподіяння шкоди їхньому життю і здоров’ю у зв’язку з виконанням професійних обов’язків.

Водночас в статтю 7 Закону України “Про страхування” про обов’язкові види запропоновано внести страхування працівників ЗМІ на час виконанняними роботи в районах ведення воєнних (бойових) дій та/або на тимчасово окупованій території України.

Раніше ZMINA писала про те, що в Україні створили Міжнародний фонд страхування журналістів (МФСЖ), який опікується страхуванням співробітників незалежних медіа, що вирушають до зони бойових дій, на тимчасово окуповані та звільнені території – протягом одного місяця після звільнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter