У Великій Британії чоловік намагався підпалити центр для мігрантів

Дата: 30 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У британському місті Дувр правоохоронці розслідують напад чоловіка на центр для мігрантів, куди той кинув пляшки із запальною сумішшю. Після спроби спалити центр чоловік покінчив життя самогубством.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело: Reuters

Як розповідають очевидці, близько 11:20 за місцевим часом чоловік приїхав до центру для мігрантів на білому спортивному позашляховику й кинув кілька пляшок із запальною сумішшю у приміщення.

Потім зловмисник поїхав на сусідню заправку і покінчив життя самогубством: він зав’язав на шиї петлю, і, прикріпивши мотузку до металевого стовпа, рушив на авто.

За даними правоохоронців графства Кент, де розташований Дувр, у результаті вибухів у центрі для мігрантів одна людина отримала незначне поранення.

Підозрюваний був ідентифікований і знайдений. Розслідування інциденту триває“, – додали правоохоронці.

Інцидент стався в розпал дискусії про політику Великої Британії в цій сфері – в останні тижні різко зросла кількість людей, які намагаються переправитися через Ла-Манш, щоб потрапити на британську територію.

Лише в суботу з Франції до Британії нелегально прибули майже тисяча мігрантів.

Уряд Великої Британії, з одного боку, критикують через надто слабкий прикордонний контроль, а з іншого – через те, що до шукачів притулку ставляться негуманно.

Нагадаємо, наприкінці жовтня у муніципалітеті Грос-Штремкендорф (Німеччина) майже вщент згорів гуртожиток для українських біженців. Правоохоронці розглядають підпал як основну версію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter