У Вашингтоні затримали понад 300 учасників антивоєнної демонстрації, частина з яких зайшла в Капітолій

Дата: 19 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Вашингтоні затримали понад 300 учасників антивоєнної демонстрації, які закликали до припинення війни між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС. Під час акції частина людей зайшла у будівлю Капітолія.

Про це повідомляє ABC News.

Фото: Jonathan Ernst / Reuters

У середу 18 жовтня кілька сотень людей зібралися довкола та всередині комплексу Капітолія, закликаючи до припинення війни між Ізраїлем і палестинським терористичним угрупованням ХАМАС, що контролює Сектор Гази. У зв’язку з цією подією до Капітолія перекинули правоохоронців з інших районів.

Речник поліції Капітолія повідомив, що всього у комплексі затримали близько 300 протестувальників. 

Деякі демонстранти, координовані єврейською лівою групою Jewish Voice for Peace, увійшли в офісну будівлю Cannon House через різні входи й зібралися всередині ротунди. 

Водночас правоохоронці пояснили, що протестувальники, як і загалом громадськість, можуть заходити до комплексу Капітолія, і проблеми їм загрожують лише у випадку порушення громадського спокою.

Ця масштабна демонстрація сталася після аналогічної події у Білому домі на початку цього тижня, яка також призвела до десятків арештів.

Раніше ZMINA писала, що напередодні ХАМАС заявив, що Ізраїль ударив по лікарні Аль-Ахлі Араб у Секторі Гази. Водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ переконана, що вибух стався через невдалий запуск ракети з боку Палестини. Зрештою внаслідок обстрілу загинули щонайменше 500 людей, які перебували в медичному закладі.

Нагадаємо, що ввечері 16 жовтня, у понеділок, ХАМАС оприлюднив відео молодої ізраїльтянки французького походження, яку утримують у заручниках у Секторі Гази. На відео 21-річна Мія Шем каже, що отримала травму руки. 

Так, на 78-секундному відео видно, що травмовану руку Шем лікує невідомий медичний працівник. Дівчина каже, що перебуває в Газі, їй дають ліки й вона хоче повернутися додому. Незрозуміло, коли саме знято це відео і чи примушували її брати участь у зніманні. Аналіз New York Times свідчить про те, що деякі фрагменти були зняті ще шість днів тому.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter