В Україні створили мобільний ігровий симулятор для тренування навичок домедичної допомоги

Дата: 15 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Команда львівських розробників запустила мобільний ігровий симулятор для тренування навичок з тактичної медицини та домедичної допомоги – LifesaverSIM. Усі українці, незалежно від їхнього місця перебування, можуть безоплатно завантажити застосунок та отримати повний доступ до симулятора, підтвердивши своє громадянство через “Дію”.

Про це йдеться на сторінці “Дії”.

LifesaverSIM створили учасники Brave1 – кластера підтримки Defense Tech розробок в Україні для Сил оборони.

“Ми всі маємо бути готові до ситуацій, коли наші правильні та швидкі дії можуть комусь врятувати життя. Необхідно здобути практичні знання з інструктором, щоб відчути всі маніпуляції фізично, своїми руками. А в симуляторі тренувати свої навички до автоматизму, тренувати чітку послідовність дій при порятунку життя”, – наголошують розробники.

Симулятор також дає можливість не забувати вже отримані знання, бо в телефоні завжди буде віртуальний помічник рятівника.

Цей навчальний курс спершу передбачався для військових, оскільки його створили в співпраці з досвідченими інструкторами та бойовими медиками. Він відповідає настановам Комітету TCCC і Tactical Combat Casualty Care – спеціалізована медична програма, розроблена для підготовки військових, яка зосереджується на наданні допомоги. і стандарту НАТО.

Курс враховує всі важливі аспекти надання допомоги на полі бою:

  • дві фази надання допомоги – під вогнем (CUF) та в тактичних умовах (TFC);
  • контроль масивних кровотеч, приховані поранення, накладання турнікета, тампонування ран і тисний бандаж;
  • відновлення прохідності дихальних шляхів, виявлення та усунення обструкцій;
  • травми грудної клітки та оцінювання дихання, накладання оклюзійної наліпки та барпінг;
  • розпізнавання шокового стану та контроль некритичних кровотеч;
  • запобігання гіпотермії та підготовка до евакуації.

Завантажити LifesaverSIM можна з Apple AppStore або Google Play.

Нагадаємо, що минулого року в столичних школах започаткували навчальну програму з домедичної допомоги для учнів. Проєкт реалізують спільно з Навчально-тренувальним центром тактичної медицини КоЛеСо. Перший тестовий урок уже відбувся – його провели для учнів 8 класу.

У КМВА припускають, що в майбутньому така навчальна програма (за погодження освітян) може стати частиною шкільного предмета захист України або окремою дисципліною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter