У тимчасово окупованих Пологах виявили місце, де утримують полонених українців

Дата: 27 Листопада 2022
A+ A- Підписатися
У місті Пологи на території тимчасово окупованої Запорізької області виявили місце, де утримують полонених військовослужбовців Сил оборони та цивільних українців.
 
Про це повідомила пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації.
 
Пологи. Скриншот відео
“В місті Пологи, що на тимчасово зайнятій території Запорізької області, виявлено місце утримання полонених військовослужбовців Сил оборони та цивільних громадян”, йдеться у повідомленні.

Відомо, що там утримують людей, яких затримали за звинуваченнями у співпраці з силовими структурами України. Інших деталей в ОВА не надали.

Пологи з населенням у понад 18 тисяч осіб російські військові захопили ще на початку березня. Перед цим місто обстрілювали майже тиждень із систем залпового вогню, танків та важкої системи озброєння ТОС-1А “Солнцепек”. 

У квітні поточного року у місті утворилася гуманітарна катастрофа: близько двох тижнів люди жили без електро- та водопостачання, а подекуди і без газопостачання. Проблеми були й з інтернетом, мобільним зв’язком, харчами та ліками. Попри це російські військові не випускали мешканців, які хотіли евакуюватися до Запоріжжя.

Раніше ZMINA повідомляла, що у заручниках російських окупаційних військ у Запорізькій області досі перебувають 219 осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter