У тимчасово окупованому Криму ПВК “Вагнер” завербувала на війну з Україною понад 1000 в’язнів – Генштаб

Дата: 11 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Представники ПВК “Вагнер” завербували для участі у війні проти України близько 1200 ув’язнених, які відбували покарання на території тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил.

Фото з відкритих джерел

“З метою компенсувати масштабні військові втрати, з початку лютого цього року, Росія використала близько 1200 осіб з російської приватної військової компанії “Вагнер”, які були завербовані у в’язницях з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим”, йдеться у повідомленні.

Разом з тим росіяни продовжують займатися мародерством на інших окупованих територіях України.

“У Новій Каховці тимчасово зайнятої території Херсонської області, у період з 7 по 9 лютого спостерігаються численні випадки мародерства російськими загарбниками. Новоприбулі військовослужбовці російських окупаційних військ активно завантажують награбоване майно у військові вантажівки“, зазначили в Генштабі.

Окрім того, у місті Маріуполь Донецької області російські загарбники організували ремонт своєї військової техніки, яку навмисно вивели з ладу російські військовослужбовці, аби не брати участі в бойових діях.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни росіяни вивезли з окупованих територій Запорізької та Херсонської областей до Криму 3,5 тисячі засуджених за кримінальні злочини, які перебували в українських в’язницях до початку вторгнення.

Російські загарбники перевезли ув’язнених усупереч їх волі до окупованого Криму, де тепер “вагнерівці” проводять агітацію щодо вступу до ПВК.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter