У тимчасово окупованому Генічеську бюджетників, які хочуть працювати, змушують брати паспорти РФ

Дата: 04 Вересня 2022
A+ A- Підписатися
На Херсонщині у тимчасово захопленому Генічеську, окупанти змушують працівників бюджетних установ, які хочуть повернутися до роботи, спочатку отримати російський паспорт.
 
Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.
 
Херсон в окупації. Джерело: vgoru.org
 “У Генічеську (який зазвичай росіяни використовують як свій майданчик для експериментів) склалась така ситуація. Російські загарбники спочатку зробили так, що люди втратили роботу та дохід. Курортний сезон, який для багатьох був джерелом заробітку, зірвали. Жити вже немає за що. А тепер роблять таким чином: починають розширювати штат бюджетних посад у школах, дитсадках і т. д. Щоб ці посади отримати, потрібен російський паспорт, що, відповідно, є колаборацією”, – зазначив Хлань.
 
За його словами, тих, хто відмовляється від російських паспортів, переслідують і залякують, що вже готують списки на виселення.
 
“Люди бояться. Тим більше, що в області тривають викрадення місцевих”, – додає депутат Херсонської облради.
 
Хлань зазначив, що педагогів, які відмовились співпрацювати, забирають “на розмову”. Російські окупанти лютують, бо навчальний рік розпочався не так, як вони хотіли, хоч охочі навчатись і є, але їх мало, тому вступну кампанію продовжили.
 
Нагадаємо, що Херсонщина, за підрахунками правозахисників Центру прав людини ZMINA та Медійної ініціативи за права людини, є одним з окупованих регіонів, де викрадають людей найчастіше. 
 
Для утримання заручників окупанти використовують будівлі СІЗО, у деяких населених пунктах, наприклад, у Новій Каховці, облаштовують для цих цілей гаражі та підвали, а в Херсоні людей тримають і на території дитячого приймальника-розподільника. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter