У тимчасово окупованому Скадовську мер звільнив усіх бюджетників, які співпрацювали з росіянами

Дата: 15 Травня 2022
A+ A- Підписатися
На Херсонщині мер тимчасово окупованого Скадовська Олександр Яковлєв звільнив усіх бюджетників, які перейшли на бік окупантів або ходили 9 травня під російськими прапорами.
 
Про це очільник міста повідомив у фейсбуку.
 
Олександр Яковлєв, мер Скадовська. Джерело: фейсбук-сторінка мера

Я надав доручення припинити трудові відносини з усіма працівниками, які були залучені або брали участь у заходах, які організовувала „нова влада“ до 9 травня. Ті, хто підтримують заходи під прапорами країни-агресора, не будуть отримувати заробітну плату чи інші виплати з бюджетних коштів”, – повідомив міський голова.

Він також повідомив, що окупаційна влада “запрошує” мешканців пройти “реєстрацію” для соціальних виплат. Мовляв, українські записи Україна знищила.

“Хочу повідомити, що це неправда. Усі дані зберігаються в державних реєстрах, які продовжують функціонувати”, – зазначив мер.

Олександр Яковлєв запевнив, що Україна буде виплачувати усі соціальні виплати, не варто підігравати ворогу та збиватися на його манівці. Тим же, хто таки виконає “прохання” окупантів, буде дуже важко зберегти виплати у майбутньому.

Також мер Скадовська здивувався, що деякі громадяни легковажно вирішили стати на бік ворога та допомагати окупантам.

“Взагалі мене дивує наскільки легковажно окремі жителі „впрягаються“ допомагати „новій владі“. На що розраховують? Сьогодні вже кожному зрозуміло, що війна закінчиться повною поразкою Росії та звільненням усіх територій включно з Кримом та Донбасом. Можливо, це не буде так швидко, як нам би хотілося, але неодмінно буде”, – наголосив Яковлєв.

Мер Скадовська також нагадав, що за українськими законами за співпрацю з окупантами можна отримати покарання до 15 років з конфіскацією.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення парламент уже двічі вносив зміни до Кримінального кодексу й посилив відповідальність за колабораціонізм та пособництво Росії. Відтепер за колабораційну діяльність можна отримати: 

  • позбавлення права обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років;
  • виправні роботи на строк до двох років;
  • арешт на строк до шести місяців;
  • штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • позбавлення волі на строк до 15 років;
  • довічне позбавлення волі.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter