У Twitter розблокували сторінку Дональда Трампа після опитування, яке провів у соцмережі Ілон Маск

Дата: 20 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Новий власник Twitter Ілон Маск 20 листопада оголосив про розблокування акаунту колишнього президента США Дональда Трампа в однойменній соціальній мережі. Це сталося після того, як Маск провів опитування щодо питання розблокування акаунту американського експрезидента.

Про це йдеться на сторінці Трампа у Twitter.

Джерело: DW

Опитування користувачів мережі щодо розблокування акаунту Трампа, яке Маск провів напередодні, завершилося з результатом 51,8 відсотка за та 48,2 проти.

В голосуванні, яке тривало добу, взяли участь близько 15 з 237 мільйонів щоденних користувачів соцмережі.

Народ сказав своє слово. Трамп буде розблокований. Vox populi, vox Dei“, написав Маск у Twitter, використавши латинський крилатий вислів, що означає “Голос народу – голос Божий”.

 

Напередодні Ілон Маск повідомив, що в Twitter уже розблоковані три акаунти: комедіантки й актриси Кеті Гріффін, психолога Джордана Пітерсона та консервативного сатиричного християнського порталу Babylon Bee.

Twitter-акаунт Трампа, який на момент блокування 8 січня 2021 року налічував понад 88 мільйонів підписників, став знову обростати підписниками. Після розблокування вже налічував майже 9,3 мільйона фоловерів, хоча Трамп не опублікував ще жодного нового допису.

Наразі експрезидент США активно використовує власну платформу під назвою Truth Social, розроблену його ж стартапом Trump Media & Technology Group (TMTG). За словами Трампа, цей додаток має кращу залученість користувачів ніж Twitter і працює “феноменально добре”.

У той час, коли ще тривало оголошене Маском опитування, експрезидент опублікував пост на Truth Social: “Проголосуйте зараз з позитивом, але не хвилюйтеся, ми нікуди не підемо. Truth Social особлива!”.

Напередодні Трамп повідомив, що не планує повертатися до використання цієї соцмережі.

Я не бачу для цього жодних причин“, сказав експрезидент, коли на щорічній зустрічі керівництва Республіканської єврейської коаліції його запитали, чи планує він повернутися в Twitter.

Трамп, який 16 листопада оголосив намір повернутися в Білий дім, похвалив Маска і сказав, що той йому завжди подобався, але зазначив, що Twitter потерпає від багатьох проблем ботів, фейкових акаунтів, з якими він зіткнувся під час використання цієї платформи.

Нагадаємо, у травні 2021 року Twitter заблокував акаунт DJTDesk, який публікував заяви з офіційного сайту експрезидента США Дональда Трампа, вже через кілька годин після його реєстрації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter