Twitter заблокував акаунти, які просували публікації Трампа

Дата: 07 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Twitter заблокував акаунт DJTDesk, який публікував заяви з офіційного сайту експрезидента США Дональда Трампа, вже через кілька годин після його реєстрації.

Про це повідомляє NBC News.

Джерело: pixabay.com

Зазначений акаунт був створений 6 травня, в ньому публікувалися заяви Трампа з його сайту donaldjtrump.com у розділі “From the Desk of Donald J. Trump” (“Зі столу Дональда Дж. Трампа”), йдеться в повідомленні.

У Twitter наголосили, що й надалі вживатимуть заходів щодо акаунтів, створених для заміни або просування контенту, пов’язаного із заблокованим обліковим записом.

Водночас радник Трампа Джейсон Міллер у коментарі виданню заявив, що заблокований акаунт не був пов’язаний з експрезидентом.

За повідомленням BBC News, крім DJTDesk, ще кілька аналогічних облікових записів у твіттері також репостили заяви із сайту Трампа. Twitter пізніше заблокував три з них – DJTrumpDesk, DeskofDJT and DeskOfTrump1, пише інформагентство Reuters.

Нагадаємо, що 8 січня 2021 року компанія Twitter заявила про те, що назавжди заблокувала обліковий запис експрезидента “через ризик подальшого підбурювання до насильства”. Це сталося після штурму будівлі Конгресу США 6 січня та сутичками між прихильниками Трампа і правоохоронцями. Тоді протестувальники прорвалися до будівлі конгресу і на кілька годин перервали засідання, що мало підтвердити перемогу на виборах нинішнього очільника країни Джо Байдена.

Офіційний акаунт президента США @POTUS соцмережа Twitter передала Байдену в день інавгурації, 20 січня 2021 року.

Instagram та Facebook також заблокували сторінки Трампа, за словами Марка Цукерберга, “на невизначений термін”.

Відеохостинг YouTube заморозив акаунт Трампа 12 січня 2021 року, а також видалив частину нового контенту через “ймовірність насильства, що зберігається”. 

Пізніше експрезидент запустив власну соціальну платформу.

Детальніше про ситуацію з блокуванням акаунтів експрезидента США
читайте в матеріалі ZMINA “Бан Трампа в соцмережах: надмірна цензура чи дотримання міжнародних стандартів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter