У травні армія Росії випустила по Херсонщині понад 26 тисяч снарядів

Дата: 11 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У травні 2024 року російська армія випустила понад 26 тисяч снарядів по Херсонській області.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у коментарі німецькому виданню “Berliner Morgenpost”.

Херсонщина, травень 2024 року. Фото: Поліція Херсонської області

Він зазначив, що російські війська атакують з танків, артилерії, авіації, мінометів і безпілотників.

За час бойових дій в області пошкоджено або зруйновано близько 29 тисяч цивільних об’єктів, серед яких 26 тисяч приватних будинків і 1150 багатоквартирних.

Також російські військові обстрілюють навчальні заклади, спортивні споруди та лікарні. Загалом уражено 144 школи, 110 дитсадків, 166 лікарень, 114 адміністративних будівель та інші цивільні об’єкти.

Однак уже вдалося відремонтувати понад 3600 будівель, з яких близько третини відновили в межах президентської програми “Пліч-о-пліч”, ще третину – завдяки гуманітарним організаціям, а решту – самостійно або за кошти державного чи місцевих бюджетів.

Понад 3 тисячі сімей, чиї будинки постраждали, вже отримали компенсацію від уряду на суму 515 мільйонів гривень. Загальний масштаб руйнувань у Херсонській області стане відомим лише після закінчення бойових дій.

Раніше Організація Обʼєднаних Націй заявляла, що за травень цього року росіяни вбили 174 цивільних українців і поранили ще 690. Кількість жертв збільшилася на 31% у порівнянні з квітнем 2024 року.

“Збільшення жертв серед мирного населення відбулося переважно через обстріл у Харківській області з 10 травня, пов’язаний із наземним наступом російських збройних сил з боку Російської Федерації на Харківську область”, – заявили в ООН.

Атаки в Харківській області стали причиною 53% жертв серед цивільного населення минулого місяця.

Нагадаємо, що 10 червня, у понеділок, внаслідок обстрілу окупантами Херсона поранення отримала 102-річна жінка. Правоохоронці разом з місцевими жителями транспортували травмовану до службового автомобіля й доправили до лікарні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter