У Томську суд оштрафував чоловіка за “мовчазну підтримку” антивоєнної акції

Дата: 17 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Совєтський районний суд російського міста Томськ оштрафував місцевого жителя Станіслава Кармакських на 45 тисяч рублів за адміністративною статтею про “дискредитацію” російської армії. 

Про це повідомляє видання “Настоящее время” з посиланням на правозахисний проєкт “ОВД-Інфо”.

Джерело: “Риа Томск”

Як встановив суд, Кармакських взяв участь в акції, метою якої було формування негативної думки щодо воєнного вторгнення на територію України. 

Його визнали винним за статтею дискредитації російських військових (ч. 1 ст. 20.3.3 КоАП). У матеріалах справи йдеться, що чоловік взяв участь у заході з “протиправними цілями” — з метою “формування негативної думки оточуючих та населення Томська щодо спеціальної військової операції ЗС РФ із захисту інтересів Російської Федерації та її громадян, підтримки міжнародного миру та безпеки”.

Матеріали справи. Фото: “ОВД-Інфо”
У рішенні суду йдеться, що Станіслав Кармакських перебував у складі групи громадян поруч із місцем проведення групового пікету та висловлював “мовчазну підтримку” його “протиправним цілям”, наголосили правозахисники. 

Нагадаємо, нещодавно мешканця російського міста Сургут оштрафували на 40 тисяч рублів за коментар у соціальній мережі “Z — засранці”. Його притягнули до відповідальності згідно із законом про “фейки”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter