Росіянина оштрафували за “образу” символу окупантів у війні проти України

Дата: 11 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Мешканця російського міста Сургут оштрафували на 40 тисяч рублів за коментар у соціальній мережі “Z — засранці”. Його притягнули до відповідальності згідно із законом про “фейки”.

Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на начальницю пресслужби УМВС РФ у Ханти-Мансійському автономному округу Ольгу Абмайкіну.

Російські окупанти. Джерело: Міноборони Росії

“Це був коментар під одним із постів ВКонтакті. Пост був про те, що військові Росії розкрили значення знаків Z на спецтехніці. Під цим постом громадянин писав негативні коментарі: Z — засранці”, — розповіла Абмайкіна.

Зазначається, що поліція Сургута затримала автора коментаря, місцевого жителя 1989 року народження. Сургутський міський суд притягнув його до відповідальності за ч. 1 ст. 20.3.3 КпАП РФ (публічні дії, здійснені задля “дискредитації використання Збройних сил РФ”).

Тепер чоловік зобов’язаний виплатити штраф у розмірі 40 тисяч рублів.

Нагадаємо, в РФ набув чинності закон про покарання за так звані “фейки” про дії російських Збройних сил. Даний законопроєкт передбачає тюремні терміни до 15 років за поширення інформації про дії російських Збройних сил, яку влада РФ вважає неправдивою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter