У Токмаку окупанти примусово виселяють місцевих жителів з власних домівок

Дата: 05 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Токмаку Запорізької області окупанти, яких уже в кілька разів більше, ніж місцевих мешканців, примусово виселяють мирних громадян зі своїх помешкань, щоб заселити місцевих колаборантів.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ та міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Фото з відкритих джерел

В місті Токмак Запорізької області російські окупаційні війська примусово виселяють мирних громадян зі своїх помешкань з метою заселення місцевих колаборантів, які підтримують російську окупаційну владу та працюють в складі ворожих так званих “правоохоронних органів”. Власникам же наказують залишити своє житло та виселитись на вулицю“, – йдеться в повідомленні Генштабу.

За словами Федорова, кращі будинки та квартири займають офіцери і кадирівці. В інші заселяють місцевих колаборантів, які підтримують російську окупаційну “владу” та працюють у складі так званих “правоохоронних органів”.

У селах Токмацького району окупанти обирають будинки зі зручностями. У селі Лагідне жителям двоповерхівок звеліли розчистити підвали, ймовірно, щоб розмістити там склади боєкомплектів.

Нагадаємо, наприкінці січня окупаційна влада тимчасово захоплених територій Запорізької області повідомила, що планує примусово виселяти родини, члени яких не донесли окупантам на своїх родичів з проукраїнською позицією.  

Якщо ви стали потерпілим або свідком примусової депортації на територію Російської Федерації або Білорусі, залиште інформацію про себе в онлайн-формі або ж напишіть на електронну адресу iy@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами.

За згодою заявника отримана інформація буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду тощо для розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter