У Токіо почали приймати заявки на набуття статусу партнерства для одностатевих пар

Дата: 12 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Від учора в столичному уряді Токіо почали приймати заявки на реєстрацію в системі партнерств, що спрямована на офіційне визнання прав одностатевих пар.

Про це повідомили в японському інформаційному агентстві Kyodo News.

Ілюстративне зображення. Фото: Getty Images

Система партнерств наразі доступна для пар, старших за 18 років, у яких принаймні один з партнерів належить до ЛГБТ-спільноти та проживає в Токіо. У разі навчання в закладі освіти громадянство не має значення.

Японія юридично не визнає одностатевих шлюбів, але пари, які отримали свідоцтво в межах цієї системи, зможуть подати заяву на отримання муніципального житла та отримати інформацію про стан здоров’я свого партнера в муніципальних лікарнях.

Процедура переважно проводиться онлайн, приймання заявок почалося вчора о 14:00. Робота системи розпочнеться з 1 листопада.

Заявники з дитиною також матимуть можливість внести ім’я своєї дитини до сертифіката.

Відомо, що Японія є однією з країн із найгіршими показниками в Організації економічного співробітництва та розвитку з погляду дотримання законів, що стосуються лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерних людей тощо.

Нагадаємо, що видавання сертифікатів щодо одностатевого партнерства в Токіо планували розпочати ще у квітні. Примітно, що Японія – єдина країна “Великої сімки”, в якій досі гомосексуальним парам забороняють укладати шлюб. 

В Україні гомосексуальні пари також досі не можуть офіційно зареєструвати шлюб чи партнерство, попри те що ще в серпні президент Володимир Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути питання надання можливості реєстрації цивільних партнерств ЛГБТ-людям.

Мін’юст був зобов’язаний розробити та подати до парламенту законопроєкт про цивільні партнерства, зокрема й для ЛГБТ-людей, ще до 2020 року, однак посадовці не зробили цього

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter