У Тернополі запрацював центр ментального здоров’я

Дата: 06 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Тернополі базі Національного медичного університету імені Івана Горбачевського відкрили центр ментального здоров’я, сюди за допомогою можуть звернутися військові та внутрішні переселенці.

Про це інформує департамент охорони здоров’я місцевої ОВА.

Центр ментального здоров’я у Тернополі. Фото: пресслужба департаменту охорони здоров’я місцевої ОВА

Зазначається, що центр розраховано на надання психологічної допомоги в першу чергу студентам, військовослужбовцям та внутрішньо переміщеним особам. Однак звернутись сюди за допомогою можуть всі охочі.

Тут будуть доступними послуги з арттерапії, ароматерапії, групові та індивідуальні практики психотерапії. В центрі працюватимуть дипломовані спеціалісти медичного університету. Окрім того, центр слугуватиме платформою для навчання нових спеціалістів першим навичкам надання психологічної підтримки“, – повідомляють в ОВА.

Адреса центру ментального здоров’я: Тернопіль, вулиця Торговиця, 3.

За детальною інформацією можна звертатися за телефоном: 0977743552.

Нагадаємо, наприкінці березня у Полтаві відкрили “Ментал Хаб” – центр підтримки ментального здоров’я, який надає безоплатні психологічні послуги.

Раніше ZMINA повідомляла, що впродовж минулого року майже 135 тисяч українців зверталися до сімейних лікарів із проблемами, повʼязаними з ментальним здоров’ям. Серед них – понад 72 тисячі жінок та 18 тисяч дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter