У Тернополі з гастрономічного кластеру “Nа пошті” вкрали веселковий прапор

Дата: 10 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У Тернополі пʼятеро невідомих викрали ЛГБТ-прапор з гастрономічного кластеру “Nа пошті”.

Про це повідомила арт-директорка креативного кластеру “На пошті” Марічка Юрчак у коментарі “Суспільне. Тернопіль”.

Вхід до гастрономічного кластеру. Скриншот з відео Марічки Юрчак

Вона зазначила, що це вже втретє, коли їхній заклад стикається з крадіжкою ЛГБТ-прапора. Цього разу п’ятеро молодих людей у балаклавах проникли за барну стійку, коли заклад не працював, зняли прапор і втекли. Свідки події були на місці, але через те, що все сталося за лічені секунди, не встигли вчасно відреагувати.

Марічка Юрчак також опублікувала відео з камер спостереження на своїй сторінці в соцмережі, утім, згодом приховала або видалила допис.

На місце інциденту прибула поліція і вилучила запис з камер. Правоохоронці кваліфікують цей інцидент як дрібне хуліганство. Наразі триває розслідування.

Юрчак розповіла, що поліція розглядає цей випадок як грабіж і втрату матеріальної цінності. Вона зазначила, що в майбутньому працівники закладу планують поєднати ЛГБТ-прапор з прапором України, щоб у разі нової крадіжки це розглядалося як наруга над державними символами.

Нагадаємо, що у червні цього року невідомий викрав веселковий прапор з київської кав’ярні “Інформатика”, який працівники закладу вивісили на підтримку прайд-місяця.

Подібний інцидент стався й у книгарні “Сенс” у Києві, куди зайшли двоє невідомих та зірвали зі стіни веселковий прапор. Працівники книгарні одразу звернулися до правоохоронців.

Креативна агенція Partyzan у Луцьку також розмістила на своєму офісі символіку на підтримку прайд-місяця, що викликало змішану реакцію в соцмережах і призвело до вандалізму з боку невідомих, які зафарбували наклейки. Агенція звинувачує депутата Луцької міської ради Романа Кравчука в підбурюванні до цих дій, тоді як сам депутат заперечив це, але висловив несприйняття розміщення “такої символіки” в місті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter