У Тернополі двоє підлітків побили чоловіка з інвалідністю та залишили його вночі на вулиці

Дата: 30 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Двом підліткам з Тернополя загрожує позбавлення волі через те, що вони побили чоловіка з інвалідністю, а коли той втратив свідомість, вони залишили його на вулиці. Зловмисникам оголосили про підозру.

Про це повідомляють у поліції Тернопільської області.

Двір, де залишили чоловіка. Джерело: Поліція Тернопільщини

Вранці у дворі будинку 26-річного потерпілого виявила двірничка. У непритомному стані його доправили в реанімаційне відділення місцевої лікарні, де медики діагностували у чоловіка переохолодження важкого ступеня.

“Після огляду медики констатували, що у чоловіка множинні забої голови та тіла, обмороження обох стоп, оскільки він був без взуття”, – йдеться у повідомленні.

У постраждалого також виявили численні тілесні ушкодження – множинні забої голови та тіла.

Згодом правоохоронці з’ясували, що потерпілий – житель Тернополя 1997 року народження. Він інвалід з дитинства. 

За словами поліцейських, напередодні чоловіка разом із товаришем запросили в гості неповнолітні друзі – 17-річні хлопець і дівчина з Чортківського району. 

Компанія вживала алкогольні напої і між ними виник конфлікт. 

“Неповнолітні почали завдавати удари 26-річному знайомому – били по голові та тілу руками та ногами, ременем й шваброю. Коли чоловік втратив свідомість, вони винесли його тіло у двір будинку і залишили там. Потерпілий пролежав на морозі всю ніч і лише вранці його побачила прибиральниця”, – додали в поліції.

Джерело: Поліція Тернопільщини

За словами начальника обласної поліції Сергія Зюбаненка, свої дії підлітки знімали на відео. 

Дітей підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 121 ККУ) та залишенні в небезпеці (ч. 1 ст. 135 ККУ). 

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Наразі суд обрав підліткам запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, наприкінці грудня поточного року у Києві правоохоронці викрили групу юнаків, які готувались вчинити серію злочинів на території столиці. Підлітки організували та скоїли напад на 16-річного хлопця. Двом фігурантам, серед яких неповнолітній, оголосили про підозру у вчиненні грабежу із застосуванням насильства. За скоєне їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter