У ТЦК заявили, що активіст Роман Абрашин, який облив фарбою будівлю КМДА, не підлягає мобілізації

Дата: 04 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Шевченківського району міста Києва заявили, що активіст Роман Абрашин, який облив фарбою будівлю КМДА, не підлягає мобілізації через юний вік. 

Про це він розповів на своїй сторінці у фейсбуку.

Співзасновник благодійного фонду “Обійми” Роман Абрашин. Фото з його фейсбук-сторінки

За словами активіста, у ТЦК його приходу чекали та “до деталей знали, хто я такий”.

“Як так вийшло? Схоже, хтось зверху контролює ситуацію, про що мені й повідомив один з представників ТЦК”, – зазначив Абрашин.

Хлопець додав, що йому треба стати на військовий облік, а за те, що він це не зробив раніше, йому виписали штраф у розмірі 1700 гривень та переспрямували до ТЦК Печерського району за місцем прописки.

“Ось ця показова “порка” від Кличка та КМДА – безглузда спроба залякати мене та таких же активістів. Будете виступати проти корупції Кличка та компанії – відправимо в окопи. Я не боюсь і продовжу свою діяльність”, – додав активіст.

Представники поліції та військкомату вручили повістку Абрашину через протест проти витрачання коштів київського бюджету на бруківку. 

Нагадаємо, 16 та 17 вересня під стінами Київської міської державної адміністрації зібралися мітингувальники, які вимагали від місцевої влади закласти до бюджету на наступний рік більше коштів на потреби військових. Абрашина, який є співзасновником благодійного фонду “Обійми” та облив будівлю червоною фарбою, затримали. Йому вручили два адміністративних протоколи.

Під час акції кілька десятків людей вишикувалися рядами під стінами адміністрації з українськими прапорами та плакатами. Вони скандували: “Гроші на ЗСУ”.

Подібні акції відбувались і в інших містах України. 14 вересня кілька десятків людей зібралися під стінами міської ради Тернополя з вимогою збільшити фінансування оборони з місцевого бюджету до 15%.

Тим часом в Одесі небайдужі протягом трьох тижнів виходили на протести з вимогою виділяти гроші на армію, а не на ремонт суду. Учасники акції виступають проти багатомільйонних тендерів, які міськрада проводить під час повномасштабної війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter