У так званій ЛНР молодь агітують іти на війну проти України у 18 років

Дата: 22 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У школах так званої ЛНР вчителі агітують випускників іти воювати проти України у 18-річному віці.

Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Ілюстративне фото. Джерело: ZIK.ua

Інакше, як машиною смерті, запроваджений Кремлем у так званій ЛНР механізм, й не назвеш. Поступова робота почалася ще рік тому, коли на окупованій Луганщині на військовий облік поставили всіх юнаків 2007 року народження. Тобто тих, кому у 2025 році, по закінченні школи або училища, виповниться 18 років”, – йдеться в повідомленні.

Усі навчальні заклади зобов’язали передати дані щодо учнів до військкоматів. Завершили перший етап цього процесу 31 березня 2024 року.

За словами Лисогора, на канікулах хлопців готували до війни у літніх таборах, облаштованих на території РФ, де з підлітками займалися російські військовослужбовці, які брали участь у війні на території України. Вони проводили вогневу та тактичну підготовку, вчили керувати дронами тощо.

Крім того, як зазначив посадовець, зі шкільної програми окупанти вилучили урок безпеки життєдіяльності – замість цього вчать “защищать родину”.

Під час уроків учителі роздають хлопцям друковані агітаційні матеріали із призовом укласти контракт з армією РФ. У листівках, розвішаних по школах та опублікованих у соціальних мережах плакатах названі суми, які ті одержать, якщо у 18 років ухвалять відповідне рішення, – додав очільник ОВА.

Про такі випадки вже відомо у Сєвєродонецьку, Старобільську, Хрустальному, Голубівці, Троїцькій громаді.

На думку Лисогора, проєкт тільки стартував, тож говорити про кількість укладених контрактів з армією РФ можна буде не раніше ніж за рік. Проте вже зараз зрозуміло, що від постійного вивчення таких матеріалів ці діти, якщо й не підуть до війська, то будуть ненавидіти Україну, що врешті-решт і є основною метою російських пропагандистів.

Він підкреслив, що педагоги займаються не тільки агітацією, а й щотижня звітують про обсяг виконаної роботи. Не попереджають тільки, що у разі укладання контракту їхні учні одразу потраплять на фронт і, з великою ймовірністю, вже не повернуться додому.

Нагадаємо, у червні поточного року окупаційна влада Криму посилила рекламу контрактної служби в лавах російської армії, зокрема й участі у війні проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter