У Сєвєродонецьку росіяни тричі за тиждень поцілили в один житловий будинок

Дата: 03 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Сєвєродонецьку на Луганщині російські війська за тиждень тричі поцілили в один і той же будинок. 

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Весь тиждень окупанти гатили по регіону з різних типів озброєння, у ДСНС ситуацію, що склалась на Луганщині 2 квітня, характеризували як вкрай загострену. 

Внаслідок обстрілів пошкоджень зазнали щонайменше 19 об’єктів, з яких 9 багатоквартирних та 7 приватних житлових будинків. Цілили й у лінію електропередачі, через що 29 березня Сєвєродонецьк повністю лишився без струму. Нині енергетикам вдалося під’єднати повітряну лінію напругою 35 кВ та доєднати до неї підстанцію “Лоскутівка”. Це дозволило подати електроенергію в домівки 1 248 абонентів.

Досі залишаються знеструмленими у регіоні 535 трансформаторних підстанцій, 13 населених пунктів частково та 17 повністю. На повернення світла чекають 95 938 споживачів.

Цілили росіяни й у газопровід. Це призвело до того, що приблизно 60 тисяч людей у Сєвєродонецьку та прилеглих населених пунктах лишились без газу. Загалом же без газопостачання лишились 36 населених пунктів (131 944 абоненти), з яких 30 повністю та 6 частково. 

Наразі газопостачання відновили для понад 100 тисяч мешканців. 

Наслідки російських обстрілів на Луганщині. Фото: ДСНС

В районі Сєвєродонецька, який окупанти обстрілювали тричі цього тижня, за словами Гайдая, взагалі немає ніяких стратегічних об’єктів: “Тільки росіянам відомо, який саме стратегічний об’єкт вони хотіли знищити в цьому районі – там розташовані лише житлові будинки. Кожного разу бійці ДСНС гасили полум’я і рятували тих, хто там ще залишався. Бо наразі власного дому в цих людей вже практично немає”. 

Минулої доби на Луганщині найбільше зазнали руйнувань: 

  • Сєвєродонецьк: займання шістьох багатоповерхівок і магазину;
  • Рубіжне: займання п’ятьох об’єктів житлового фонду;
  • Лисичанськ: займання двох об’єктів житлового фонду. 

Досі тривають бої в окремих кварталах міст Рубіжне та Попасна.

“Наші Збройні сили непохитно тримають позиції. Вчора на лінії фронту на Луганщині та Донеччині вони відбили шість атак росіян, знищили чотири танки, шість одиниць броньованої та сім одиниць автомобільної техніки противника”, – зазначив Гайдай. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter