Сєвєродонецьк лишився без струму: окупанти перебили лінію електропередачі

Дата: 29 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Унаслідок обстрілу російських окупантів Сєвєродонецьк на Луганщині залишився без струму. 

Про це повідомили в Луганській ОДА. 

Фото: 112.ua

Росіяни поцілили в потужну лінію електропередачі напругою 110 кВ, яка з’єднувала міста регіону. Сєвєродонецьк лишився без струму повністю. 

“Відключені від живлення насосні станції, відсутня централізована подача води. Спеціалісти-лінійники вже виїхали на огляд місця аварії на ЛЕП. Час ремонту залежатиме від обсягів пошкоджень”, – розповів очільник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Проведення ремонтних робіт ускладнюється тим, що в ремонтників немає необхідної кількості спецтехніки, бо вчорашній обстріл російських окупантів знищив одразу п’ять одиниць необхідного для цього транспорту.

Фото: Луганська ОДА
Фото: Луганська ОДА

Луганщина, зокрема Сєвєродонецьк, 29 березня перебуває під прицільним вогнем росіян. Унаслідок цього в регіоні палають численні житлові будинки, гаражі, господарчі споруди.

Загалом, за даними ДСНС, в Україні нині знеструмленими лишаються 1 432 населені пункти, з яких частково лише 49. Для забезпечення аварійного електроживлення об’єктів соціальної сфери рятувальники використовують вісім генераторів, з яких п’ять – для лікарень.

Фотографія обкладинки: flickr

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter