У священника УПЦ з Дніпропетровщини конфіскували телефон, з якого він публікував антисемітські тіктоки

Дата: 14 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав винним у розпалюванні національної ворожнечі, ненависті та образі громадян у звʼязку з їхніми релігійними переконаннями настоятеля храму на честь Ікони Божої Матері “Призри на смирення” тамтешньої парафії Дніпродзержинської (Камʼянської) єпархії УПЦ. 

Увагу на вирок звернув “Судовий репортер”. 

Храм на честь Ікони Божої Матері “Призри на смирення”парафії Дніпродзержинської (Камʼянської) єпархії УПЦ. Фото: фейсбук-сторінка Миколая Запорожця

Торік у квітні засуджений з мобільного телефона опублікував антисемітське відео у тіктоку. 

“Тому, що ти селянин, а не ж*д… Ми утримаємося від м’яса не тому, щоб вони були не чисті… як утримуються від них ж*ди”, – йшлося у ролику.

У справі є потерпілий, який надав прокуророві письмову заяву, що не заперечує проти укладання угоди про визнання винуватості священником. У підсумку йому призначили узгоджене покарання у виді двох років обмеження волі, але звільнили від відбуття з іспитовим строком на один рік.

Мобільний телефон, що визнали наряддям злочину, конфіскували у дохід держави.

Нагадаємо, що щонайменше четверо людей, які отримали медаль “За жертовність і любов до України” від імені очільника УПЦ КП Філарета, відмовилися від нагороди на знак підтримки військового Віктора Пилипенка. Представники церкви забрали відзнаку в Пилипенка, бо він є відкритим геєм, тож, на їхню думку, “пропагандує гріховну ідеологію та заперечує існування Бога”. 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter