У Сумській області близько 300 російських військових відмовилися воювати в Україні

Дата: 22 Березня 2022
A+ A- Підписатися
В Охтирському районі на Сумщині близько 300 російських військових відмовилися виконувати наказ на ведення бойових дій та залишили район.
 
Про це у фейсбуці повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Джерело: сайт міноборони Росії

“В Охтирському районі Сумської області зафіксовано факти непокори російських військовослужбовців. Близько 300 окупантів відмовилися виконувати наказ на ведення бойових дій та на 70 одиницях техніки залишили район проведення операції”, – йдеться в повідомленні.

Також у Генштабі інформують про продовження мобілізації на тимчасово окупованих територіях Луганської області.
 
“Зважаючи на великі втрати в живій силі, противник продовжує проводити мобілізацію громадян квазіутворення “ЛНР”. Значна частина жителів не підтримує політику окупантів, не має бажання брати до рук зброю та переховується від представників окупаційної влади. Показовим є те, що мобілізація проводиться хаотично, люди яких мобілізують розподіляються не за спеціальностями, більшість із них немає ніякої військової спеціальності, тому що ніколи не проходили військової служби”, – зазначають у відомстві.
 
З громадянами, що мають російські паспорти, окупанти підписують контракти, а місцеві мешканці, які мають лише паспорт псевдореспубліки, оформлюються як добровольці.
 
Нагадаємо, що воєнна розвідка України фіксує зростання відмов російських військових брати участь у війні. Але тих, хто відмовляється воювати проти України, командири підрозділів залякують кримінальною відповідальністю та репресіями проти родичів.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter