У столиці жінку не пустили в укриття на території готелю Raddison Blu Hotel, бо вона не була гостею закладу

Дата: 26 Березня 2024
A+ A- Підписатися

25 березня, під час загрози балістичного удару, працівники елітного столичного готелю Raddison Blu Hotel не пустили в укриття жінку, яка опинилася поряд із закладом та хотіла перечекати повітряну тривогу. Вони аргументували це тим, що укриттям нібито можуть користуватися тільки гості готелю. 

Про це Катерина Смачило, яка й потрапила в цю ситуацію, розповіла в коментарі виданню “РБК-Україна”. 

Фото: Radisson Hotels

Так, 25 березня, близько 17:30, коли в Києві була оголошена повітряна тривога із загрозою застосування балістичних ракет, Катерина припаркувала автівку біля готелю, щоб потрапити до укриття.

“Я знала, що там є укриття, і одразу ж, як почала вити сирена, я пройшла до готелю і навіть не запитувала, чи можна туди. Бо це дивно. Я попросила на рецепції нагадати, як пройти, на що мені відповіли, що укриття тільки для мешканців готелю. Я пішла до сусіднього закладу, де мене без питань пустили до укриття”, – розповіла Катерина.

Після того як пролунав сигнал про відбій повітряної тривоги, Смачило зателефонувала до Нацполіції, яка прибула через 15 хвилин. Жінка написала заяву.

Фото з фейсбук-сторінки Катерини Смачило

Також поліціянти порадили в подібних ситуаціях телефонувати їм саме під час тривоги, тоді процедура оформлення дещо інша.

Згодом жінка зробила публікацію в інстаграм-сторис, де тегнула готель. Працівники закладу пропонували Катерині звʼязатися, щоб пояснити, чому вони не пустили її.

Після цього на сторінці готелю опублікували сторис, де наголосили, що в разі тривоги пріоритет щодо відвідування укриття віддається саме гостям. 

Журналістка видання ZMINA також намагалася звʼязатися з готелем, щоб більше дізнатися про правила відвідування укриття, а також про те, на скільки місць розраховане сховище загалом і скільки людей там перебувало вчора, під час тривоги. Однак відповіді від готелю досі немає. 

Нагадаємо, що 14 грудня минулого року, під час ракетної атаки на Київ, двох дітей – 11-річну Сашу та 12-річного Богданане пустили до шкільного укриття. Причиною стало те, що діти були із собакою. Зрештою школярі разом із собакою побігли шукати інше сховище, коли над ними збили ракету.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter