У столиці відкрили виставку про життя кримчан на тимчасово окупованому півострові

Дата: 20 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві відкрилася виставка “U(CRIME)A. Крим під російською окупацією”. 

Про це інформує кореспондент видання ZMINA

Виставка складається з десяти ілюстрацій про майже дев’ять років життя Криму під російською тимчасовою окупацією. Вони демонструють порушення прав людини на півострові, злочини РФ та їхні наслідки, мирний спротив людей та єдність Криму з материковою Україною.

Виставку організувала громадська організація “Крим SOS”. Правозахисники у “Крим SOS” нагадують, що агресія Росії проти України розпочалася саме з окупації Криму  2014 року.

За дев’ять років Російська Федерація систематично переслідує та викрадає невинних людей, знищує унікальну кримську природу, колонізує та стирає ідентичність, перетворює півострів на військову базу. Утім, як зауважують організатори виставки, попри жорстку політику окупантів, люди в Криму продовжують чинити спротив і чекають на возз’єднання півострова та материкової України.

“Виставка є нагадуванням: “З Криму все почалося, ним усе й завершиться” та що без деокупації Криму злочини Росії на території України не припиняться”, — зазначив голова правління “Крим SOS” Олексій Тільненко.

Виставка проводиться в межах артпроєкту “U(CRIME)A”, створеного в колаборації з ілюстраторкою Іриною Вале.

Виставку можна оглянути з 20-го по 31 січня 2023 року в кав’ярні TAKAVA за адресою: вул. Велика Васильківська, 1–3 (у будівлі Арена-Сіті на Бесарабській площі).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter