У столиці невідомі напали на квір-пару, вигукуючи гомофобні образи

Дата: 06 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Ввечері 3 квітня у Києві група невідомих людей напала на квір-пару. Переслідуючи їх, нападники викрикували гомофобні фрази, погрожували побиттям, а зрештою і завдали ударів. 

Про це у соцмережах повідомили постраждалі – Данило та Сурикат, а також громадська організація “КиївПрайд”.

Фото: Юлія Овсяннікова / Укрінформ

Так, постраждалі розповіли, що пізно ввечері йшли містом й зустріли компанію, що складалася з близько десяти осіб. Побачивши, що пара тримається за руки, ті почали переслідувати їх, вигукуючи на їхню адресу образи, зокрема “п***ри”. Також компанія погрожувала побиттям.

“Ми з Данилом ніяк не відреагували і пройшли повз. Компанія розвернулася і почала нас переслідувати. Ми були в малоосвітленому безлюдному місці, тому вирішили бігти. За нами погналися двоє. Поки ми бігли, Данило викликав поліцію”, – розповів Сурикат.

Пара добралася до найближчого закладу McDonalds. Ресторан був зачинений, але у залі був присутній персонал: охоронець, працівниця в формі McDonalds і ще одна людина без форми.

“Ми стукали в двері, пояснювали, що нас переслідують і погрожують нам, але персонал відмовився пустити нас всередину. За кілька хвилин до McDonalds добігли ті двоє нападників, вони погрожували нам фізичною розправою, зокрема, бажали нам смерті, називали п***рами. Мені завдали удари в щелепу й пах. Данилові цілили в голову й живіт, але він встиг ухилитися”, – додав Сурикат.

Зрештою за пару заступилися люди, які сиділи поблизу закладу. Нападники пішли, а за кілька хвилин прибула поліція. Постраждалі написали дві заяви до поліції, в одній з них зазначили, що напад стався на ґрунті ненависті. 

“У поліції мою заяву зробили основною, за нашими здогадками тому, що там не було згадки про “побиття на ґрунті ненависті”. Це все ще раз підтверджує те, що нам вже зараз терміново необхідно прийняття законопроєкту #5488, – уточнив Данило.

Постраждалі планують звернутися до правозахисних ЛГБТ-організацій і закликають депутатів ухвалити законопроєкт про відповідальність за дискримінацію й нетерпимість.

Нагадаємо, що 24 березня в одному з житлових комплексів передмістя Києва двоє сусідів побили гей-пару, яка там проживає. Раніше подібні інциденти також траплялися, і пара переконана, що сусіди нападають на них саме з гомофобних мотивів. Поліція досі не відкрила кримінального провадження і не затримала нікого з обвинувачених. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter