У столиці Бурятії росіяни переобладнали дитячий табір на центр з військового вишколу

Дата: 10 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У столиці Бурятії Улан-Уде літній дитячий табір “Огоньок” росіяни переобладнали у центр з військового вишколу. За літо його відвідають близько тисячі підлітків. Для навчання дітей залучать інструкторів зі школи спецназу в Чечні.

Про це пише видання “Люди Байкалу”.

Фото: Сергій Вєдяшкін / Агентство “Москва”

Як повідомила директорка закладу Ольга Чернова, програма розрахована на підлітків віком від 14 до 17 років із різних районів Бурятії. Займатиметься з дітьми 21 інструктор. Кожен з “наставників” пройшов школу спецназу у Грозному.

Дітей навчатимуть військовому вишколу, тактичної, вогневої та стройової, стрілятимуть з автомата та збиратиму його. Також буде вивчення медицини та історії Росії. Щодня по три години”, – розповіла Чернова.

Вона уточнила, що рішення перетворити дитячий табір на центр підготовки бійців було прийнято у рамках федерального проекту за дорученням президента РФ Володимира Путіна. Усього буде три зміни, перша розпочнеться 10 червня. За літо “табір” безоплатно відвідають 900 осіб – це діти учасників війни в Україні, кадети, юнармійці, козаки та спортсмени. Місць уже немає.  

Так званим патріотичним вихованням молоді займеться і влада Татарстану. 24-25 червня там відбудеться фестиваль “Військові ігри “Елбеден”. На його організацію регіональне міністерство у справах молоді виділило 4,1 млн рублів, як пишуть на сайті держзакупівель. Про це інформує видання “Гроза”.

Це фестиваль історичної реконструкції окремих епізодів періоду Другої світової війни. У програмі фестивалю є концерти, лекції, виставки військової техніки та показ вистави під назвою “Танго смерті”. Організатори мають провести квест-гру “До захисту батьківщини готові! ” для дошкільнят та учнів молодших класів. Дітей навчатимуть стрільбі з пневматичної зброї та “навичкам багнетного бою”. Також учасники квесту проходитимуть смугу перешкод під назвою “Отримай, фашист, гранату”. Наприкінці гри на них чекає “призовний пункт”, де тим, хто виконав усе, видадуть “червоноармійські книжки” та значки.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму має плани залучити до лав російської молодіжної мілітарної організації “Юнармія” понад 10% школярів. Це кожна десята дитина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter