У столичному дитсадку виховательку звинуватили у побитті дівчинки: поліція призначила судмедекспертизу

Дата: 18 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

До Голосіївського управління поліції Києва звернулися батьки дівчинки із заявою про те, що вихователька дошкільного навчального закладу побила їхню доньку. Столичні дізнавачі розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомили в поліції Києва.

Фото з фейсбук-сторінки Анастасії Настеки

Батьки виявили на шиї дитини подряпини та синці, які вихователька намагалася замазати “зеленкою”, і викликали швидку допомогу. Медпрацівник оглянув дитину та зафіксував тілесні ушкодження.

Згодом родина також звернулася до сімейного лікаря та невролога, які оглянули дитину і діагностували гостру нервову реакцію на стрес та скерували дитину до психіатра. 

Постраждалій дівчинці два роки і дев’ять місяців. Вона ходить до дошкільного навчального закладу №513.

“Вихователька не має жодного морального права піднімати на дітей руку. Якщо у виховательки не вистачає кваліфікації, щоб заспокоїти дитину, то їй не місце в дитячому садку. Після цієї ситуації донька панічно боїться їхати до дитячого садочка, і, коли ми сідаємо в авто, вона починає боятись і постійно запитує, чи ми веземо її до дитячого садка. Дитина розказує і показує, як саме її била вихователька”, – розповіла мама дівчинки Анастасія Настека.

Поліціянти задокументували звернення та надали батькам дитини скерування на проходження судово-медичної експертизи. Для зʼясування всіх обставин події та роботи з родиною правоохоронці також залучають співробітників ювенальної поліції.

Відомості за фактом інциденту правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу.

У поліції уточнили, що після отримання результатів експертизи справу можуть перекваліфікувати. Наразі триває слідство.

Нагадаємо, що в лютому цього року правоохоронці оголосили підозри чотирьом столичним вихователькам корекційного дитячого садка, які катували та знущалися з дітей. Так, у приміщенні приватного закладу серед “методів” виховання було фізичне та психологічне насильство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter