Університет США виплатить 250 мільйонів доларів жінкам, які звинуватили гінеколога закладу в сексуальному насильстві

Дата: 12 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Державний Університет Каліфорнії в Лос-Анджелесі виплатить майже 250 мільйонів доларів компенсації понад 200 жінкам, які зазнали сексуального насильства з боку  гінеколога закладу. 

Про це повідомляє BBC.

Джеймс Гіпс. Джерело: AP

Гінеколог Джеймс Гіпс працював у студентському медцентрі університету з 1983 по 2018 роки. Сотні жінок звинувачували лікаря у сексуальному насильстві, але виш почав розслідування щодо цих скарг лише у 2017 році. Сам заклад звинуватили в ігноруванні скарг та навмисному приховуванні дій Гіпса.

У 2019 році суд призупинив медичну ліцензію гінеколога на час, поки триває розслідування.

Колишні пацієнтки лікаря розповідали, що він використовував болючу техніку піхвового огляду, неналежним чином торкався жінок під час огляду, мацав груди та робив недоречні сексуальні коментарі.

Наразі Гіпсу висунули 21 обвинувачення за сексуальне насильство проти семи жінок, однак він себе винним не визнає.

Попри це університет погодився виплатити компенсацію жінкам, які заявляли, що стали жертвами сексуального насильства з боку медика.

“Дії, які нібито вчинив Гіпс, суперечать цінностям університету. Наш перший і найвищий обов’язок завжди полягатиме у служінні громаді, і ми сподіваємося, що це врегулювання стане одним із кроків на шляху до зцілення та закриття [справ] залучених позивачів”, ㅡ заявили в університеті.

А втім, виплата компенсацій не скасовує поточний судовий процес щодо десятків пацієнтів Гіпса.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter