У США суд присяжних визнав винною матір підлітка в тому, що її син влаштував масову стрілянину в школі

Дата: 10 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У США суд присяжних визнав Дженніфер Крамблі зі штату Мічиган винною в ненавмисному вбивстві за те, що вона не змогла завадити своєму 15-річному синові Ітану влаштувати масову стрілянину в школі. У листопаді 2021 року він убив чотирьох учнів і поранив шістьох.

Про це повідомляє BBC.

Дженніфер Крамблі. Скриншот з відео. Джерело: BBC

45-річній Дженніфер Крамблі загрожує до 15 років увʼязнення. Слухання її вироку призначили на 9 квітня. За тими ж звинуваченнями в березні судитимуть її чоловіка Джеймса.

Прокурори звинувачують її в недбалості, оскільки вона дала зброю своєму синові-підлітку і не забезпечила його належним лікуванням, попри тривожні ознаки. Перед стріляниною її син скаржився на галюцинації, а в день трагедії малював жорстокі малюнки у школі, але батьки відмовились забрати його додому, попри прохання вчителів. Коли пані Крамблі виступила на свій захист у суді, вона спробувала покласти провину за те, що сталося на свого чоловіка.

Вона розповіла, що за тиждень до стрілянини її чоловік привів їхнього сина в магазин зброї, щоб купити йому пістолет Sig Sauer у подарунок до Дня Подяки.

Юристи припускають, що справа проти Крамблі може призвести до висунення додаткових звинувачень батькам дітей, які вчиняють масові розстріли. Своєю чергою Стівен Дж. Морс, професор права та психіатрії Пенсільванського університету, заявив, що не згоден з вироком, стверджуючи, що оскільки Ітан Крамблі визнав себе винним, він є єдиним, хто несе відповідальність за стрілянину.

Я розумію, що вона не обов’язково була найкращою матір’ю у світі, але це не злочин“, – сказав професор.

Ітана Крамблі, якому вже виповнилося 17 років, у грудні 2023 року засудили до довічного увʼязнення. Хоча на момент нападу йому було 15 років, його судили за кримінальним законодавством для дорослих.

Раніше ZMINA повідомляла, про те, що у США жительку американського штату Небраска суд відправив на два роки до в’язниці за те, що вона допомогла своїй неповнолітній доньці зробити аборт. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter