У США офіційно запровадили спеціальний статус тимчасового захисту для громадян України

Дата: 18 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У США офіційно запровадили спеціальний статус тимчасового захисту для громадян України. Він дозволить українцям залишитися в країні терміном до 18 місяців з можливістю подати документи на дозвіл на працевлаштування.  

Про це повідомив глава офісу президента Андрій Єрмак у своєму телеграм-каналі. 

Українська родина стоїть у черзі на КПП Сан-Ісідро на кордоні між Мексикою і США 22 березня. Фото: Getty images

Відповідне рішення внесено до Федерального реєстру – його оприлюднять та зареєструють 19 квітня 2022 року, зазначив Єрмак. 

Статус тимчасового захисту дозволить українцям залишитися в країні терміном до 18 місяців з можливістю подати документи на дозвіл на працевлаштування.  

“Маю зазначити, що на прохання української сторони дату, на період якої громадяни України мали знаходитися на території США для кваліфікації на TPS, було перенесено з 1 березня на 11 квітня 2022 року! Таким чином, громадяни України, які фізично перебували на території США станом на 11 квітня, зможуть скористатися цією програмою”, – написав Єрмак.

Він також подякував американським партнерам за військову, фінансову, гуманітарну допомогу, санкції та турботу про громадян України. 

Нагадаємо, що Державна прикордонна служба України продовжила можливість перетинання кордону для українців за внутрішніми паспортами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter