У справі кримського активіста Ільвера Аметова окупаційний “прокурор” зняв частину обвинувачень

Дата: 28 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У незаконному “Судакському міському суді” відбулося чергове судове засідання в кримінальній справі щодо судацького активіста Ільвера Аметова, якого звинувачують у незаконному зберіганні частин вогнепальної зброї.

Про це інформує видання “Кримський процес“. 

Під час засідання незаконний “прокурор” подав клопотання про долучення до матеріалів справи нового обвинувального висновку.

За інформацією від адвоката Олексія Ростовцева, в новому документі його підзахисному окупаційний слідчий інкримінує тільки незаконне зберігання частин вогнепальної зброї, а формулювання про незаконне придбання відсутнє.

Захист попросив суд надати час для вивчення нового обвинувального висновку і не відкидає, що на наступному засіданні, яке заплановано на 4 серпня, відбудуться дебати сторін.

Нагадаємо, 27 вересня російські силовики в Судаку провели обшук у помешканні Ільвера Аметова. У нього вилучили “на експертизу” посвідчення члена Меджлісу кримськотатарського народу, музейні експонати, деякі документи.

Раніше Ільвер Аметов на “судовому засіданні” заявив, що знайдений у його будинку предмет, схожий на зброю, належав його покійному синові. За його словами, він понад 15 років містився під склом як музейний експонат.

Незаконний “Судакський міський суд” почав розгляд кримінальної справи 29 червня 2020 року.

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження через “незаконні обшуки” в домоволодінні Ільвера Аметова.

У травні 2020 року повідомлялося, що незаконний “Мировий суд Судака” ухвалив рішення оштрафувати на 150 тисяч рублів Ільвера Аметова. Штраф стосувався його підприємницької діяльності.

У зв’язку з тим, що в суд не були доставлені речові докази, засідання відкладено на 29 жовтня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter