У справі Гандзюк змінили групу прокурорів

Дата: 03 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Генпрокуратура змінили групу прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво в справі нападу на херсонську активістку та чиновницю Катерину Гандзюк.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Новостворена група прокурорів, за даними відомства, вже оновила план досудового розслідування в кримінальних провадженнях у межах справи. Відомо, що досудове розслідування в справі Гандзюк проводить слідче управління СБУ під процесуальним керівництвом Генпрократури.

Активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” неодноразово критикували роботу прокурорів. Серед іншого вони обурювалися:

  • зміною у квітні кваліфікації справи з навмисного вбивства на заподіяння важких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть;
  • угодою прокуратура з виконавцями злочину, яка передбачала мінімальні терміни ув’язнення;
  • непродовженням запобіжного заходу одному з підозрюваних Ігорю Павловському, якому перед тим змінили підозру зі співучасті на приховування злочину тощо.

Також активісти називали відверто слабкою роботу прокурорів у судах за участю підозрюваного в організації замаху Владислава Мангера та вказували на неспроможність ГПУ оголосити підозри іншим замовникам нападу.

Як відомо, Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня 2018 року в Херсоні. 4 листопада внаслідок опіків вона померла. Згодом Покровський районний суд Дніпропетровської області оголосив вирок п’ятьом виконавцям нападу.

Обвинувачення погодилося на менші терміни, ніж передбачено ККУ, оскільки виконавці підписали угоду зі слідством. Підозру як організатору злочину вручено лише одній особі – голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який перебуває на волі з електронним браслетом.

Також оголошено підозру ймовірному посереднику між замовником і виконавцями, раніше судимому за серійне вбивство Олексію Левіну, який переховується за кордоном. Восьмим і наразі останнім підозрюваним у цій справі є експомічник нардепа Ігор Павловський. У квітні йому змінили підозру зі співучасті в злочині на його замовчування.

Активісти вже пів року вимагають оголосити підозри також колишньому голові Херсонської ОДА Андрію Гордєєву та його ексзаступникові Євгену Рищуку, вважаючи, що вони теж причетні до замовлення нападу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter