У Словаччині гроші ЄС на проєкти, спрямовані на боротьбу з дезінформацією, направили на ремонт даху

Дата: 01 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Словаччині гроші ЄС на проєкти, спрямовані на боротьбу з дезінформацією та посилення медіаосвіти, перенаправлять на ремонт даху Словацької філармонії та підтримку бібліотеки в Братиславі: йдеться про суму у 300 тисяч євро.

Про це пише Euractiv.

Джерело: Shutterstock / Александрос А. Лавдас

Міністерка культури країни Мартіна Шимковичова вирішила перерозподілити кошти через “брак часу”, оскільки термін реалізації проєктів, на які спочатку були спрямовані гроші Євросоюзу, спливав до кінця року.

“Міністерство культури шукало інші шляхи ефективного використання цих коштів і вирішило змінити цільове призначення цих ресурсів. Ця зміна піде на користь Словацькій філармонії та Університетській бібліотеці в Братиславі”, – сказала Шимковичова.

Дезінформація є серйозною проблемою в Словаччині, оскільки словаки є одними з найбільш схильних до віри в теорії змови в ЄС, йдеться в повідомленні.

На запитання, чи хоче її міністерство продовжувати боротьбу з дезінформацією, Шимковичова відповіла, що, безумовно, так, але “в дещо іншому спектрі ніж той, що був встановлений до цього часу”.

Проєкти, на які призначалося фінансування ЄС, зосереджувалися поміж іншим на медіаосвіті за допомогою вебінарів, публікацій та досліджень.

Серед них був проєкт Даніеля Отка з Театрального центру в місті Мартін, який мав на меті розповісти старшокласникам про тоталітарні режими та містифікації в соцмережах.

Сам Отко назвав дії Мінкульту країни непрофесійними, заявивши, що хотів би, щоб люди, які працювали над боротьбою з дезінформацією і допомагали в медіаосвіті, тепер були ще більш віддані своїй справі і робили її якнайкраще.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російської пропаганди про Україну в європейських медіа 2023 року стало вдвічі більше, а головною “мішенню” пропагандистів є Польща та Словаччина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter