У Швейцарії заборонили робити сексуалізовані фото спортсменок під час змагань

Дата: 12 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Швейцарська федерація гімнастики заборонила фотографам робити непристойні чи етично чутливі світлини гімнасток на змаганнях. Віднині фотографувати спортсменок можна лише з акцентом на їхній майстерності, уникаючи сексуалізованих кадрів з фокусом на статевих органах. 

Про це повідомляє видання “Bild”.

Фото: PetaPixel

Так, федерація випустила порадник з малюнками та поясненнями щодо того, як саме заборонено фотографувати дівчат. Зокрема, під заборону потрапили знімки вертикального шпагату та поза, в якій підняті обидві ноги спортсменки, приміром під час виконання вправи на брусі.

Фото: Blick

У багатьох випадках усе залежить від ракурсу фотографування, зокрема під час виконання шпагатів, стрибків, стійки на руках та інших гімнастичних елементів.

Також під пряму заборону потрапили кадри, на яких одяг гімнастки зсунувся та оголив частину тіла.

Фото: Blick

“Швейцарська федерація гімнастики розуміє, що такі фотографії можуть бути результатом екшн-знімання. Однак слід уникати їхньої публікації”, – закликали в організації.

Примітно, що в Німеччині федерація гімнастики також застосовує подібні правила для захисту спортсменок. В установі стверджують, що вони встановили певні місця, у яких можуть стояти фотографи відносно учасниць під час змагань.

Нагадаємо, що гучні скандали щодо жінок у спорті раніше стосувалися й сексуалізованої спортивної форми. У 2021 році Міжнародна федерація гандболу змінила вимоги до жіночої уніформи, дозволивши замість бікіні та топів надягати спортсменкам шорти та майки.

У липні в матчі чемпіонату Європи за третє місце команда з Норвегії грала проти команди Іспанії. Під час турніру спортсменки на знак протесту вийшли в шортах, а не бікіні, як того вимагали правила. У такий спосіб вони виступали проти сексуалізації в спорті та нагадували, що чоловікам-спортсменам дозволяється грати в майках і шортах вище колін.

За порушення правил норвежок оштрафували на 1500 євро, а інцидент спричинив хвилю обурення. Гроші за “порушниць” навіть пропонувала заплатити американська співачка Pink.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter