Міжнародна федерація гандболу змінила вимоги до форми гравчинь після протесту спортсменок

Дата: 01 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Міжнародна федерація гандболу змінила вимоги до жіночої уніформи, дозволивши замість бікіні та топів надівати спортсменкам шорти та майки.

Про це свідчать нові правила, опубліковані федерацією. 

Старий та новий зразки форми для гандболісток. Фото: Міжнародна федерація гандболу

У липні в матчі чемпіонату Європи за третє місце команда з Норвегії грала проти команди Іспанії. Під час турніру спортсменки на знак протесту вийшли в шортах, а не бікіні, як того вимагали правила. Таким чином вони виступали проти сексуалізації у спорті та нагадували, що чоловікам-спортсменам дозволяється грати в майках і шортах вище колін.

За порушення правил норвежок оштрафували на 1500 євро, а інцидент спричинив хвилю обурення. Гроші за “порушниць” навіть пропонувала заплатити американська співачка Pink.

Відтепер гандболісткам дозволили носити короткі шорти, а також майки замість бікіні. Водночас у правилах залишили вимогу щодо прилягання жіночої форми до тіла, однак для чоловіків такої вимоги немає. 

Гандболістки з Норвегії не перші спортсменки, які виступають проти сексуалізації жінок у спорті. Цього року на знак протесту гімнастки з Німеччини виступили на Олімпійських іграх у Токіо в закритих комбінезонах.

Вперше ці ж спортсменки змінили форму з трико на комбінезони ще весною під час чемпіонату Європи в Базелі.

Фотографія обкладинки: Ilnar Tukhbatov/Epsilon/Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter