У Швейцарії з наступного року можна буде змінювати стать у документах за спрощеною процедурою

Дата: 29 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Спрощену процедуру зі зміни статі в документах без медичної діагностики з 1 січня 2022 року офіційно запровадить Швейцарія. Раніше для юридичної зміни статі треба було пройти курс гормональної терапії. Для зміни імені потрібно було надати доказ, що нове ім’я неофіційно використовується вже кілька років.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело: Reuters

З наступного року за новими правилами будь-яка особа, якій виповнилося 16 років, зможе змінити свою стать на ту, за якою себе ідентифікує, а також змінити ім’я в документах без діагностики. Для цього треба подати відповідну заяву до відділу реєстрації актів цивільного стану. Діти та підлітки до 16 років мають отримати згоду батьків або опікуна.

Зміна гендерного статусу не впливатиме на наявні документи про шлюб або зареєстроване партнерство. Відомо, що можна буде вказати лише чоловічу чи жіночу стать. Проте Федеральна рада працює над звітом щодо можливості створення третьої гендерної категорії або навіть скасування запису про гендер.

Раніше стало відомо, що Швейцарія легалізує одностатеві шлюби з 1 липня 2022 року.

Швейцарці підтримали й право на всиновлення для одностатевих пар, а також дозволили одруженим лесбійським парам заводити дітей за допомогою штучного запліднення. Одностатеві пари також зможуть отримувати громадянство в спрощеному порядку. 

Планується, що поправки набудуть чинності з 1 липня 2022 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter