У Швейцарії побили чеченську спортсменку: причиною може бути те, що вона займається боксом

Дата: 04 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Швейцарії пʼятеро невідомих чоловіків побили спортсменку чеченського походження Аміну Ельбукаєву.

Про це дівчина розповіла на своїй сторінці в інстаграмі.

Фото: Aminat Elbukaeva

Спортсменка виклала відео з обличчям, розбитим у кров, назвала нападників боягузами й пообіцяла, що “вони відповідатимуть це за”.

“Ви, мабуть, зараз думаєте, що здійснили якийсь мужній вчинок? З цього приводу я звернуся до влади”, – заявила Ельбукаєва.

Пізніше вона повідомила, що нападників уже затримали під час спроби виїхати з країни.

Спортсменка не пояснила, чим був зумовлений цей напад. Блогерка Liyen Sheik (репост її запису зробила сама Ельбукаєва) розповіла, що дівчина регулярно отримує погрози від земляків за те, що займається боксом і виступає в шортах, під якими однаково носить довгі легінси.

“Зрештою на неї ззаду нападають п’ятеро хлопців, скручують, б’ють її вп’ятьох ногами, паралельно передаючи привіт від Касима, який, власне, і почав нацьковувати на неї своїх послідовників. Утекли, щойно побачили машину. Якби вона не була професійно підготовлена до самооборони, можливо, її вже не було б у живих. Перелом ребер, струс, розсічення обличчя”, – написала Sheik.

Ельбукаєва професійно займається боксом і активно розповідає про це в соціальних мережах.

Нагадаємо, що жінок-спортсменок цькують не тільки в Чечні. Так, 2022 року іранська альпіністка Ельназ Рекабі, яка повернулася до Тегерана після змагань зі скелелазіння в Сеулі, потрапила під домашній арешт. Причиною цього стала участь жінки у фіналі Азійських змагань без хіджабу.

Хіджаб є обов’язковим для носіння в Ірані, особливо після загальнонаціональних протестів. Зі свого боку Нью-Йоркська група, яка захищає права людей, звернулася до Міжнародної федерації спортивного скелелазіння, щоб захистити Рекабі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter