У Швейцарії підліток напав на ортодоксального єврея: поліція посилила охорону єврейських обʼєктів

Дата: 04 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Швейцарська поліція заарештувала 15-річного підлітка, якого підозрюють у заподіянні небезпечних для життя поранень чоловіку єврейського походження. Напад стався ввечері 2 вересня в центрі Цюриха. Наразі поліція посилила заходи безпеки на єврейських обʼєктах у місті.

Про це пише The Times of Israel.

Поліціянти охороняють синагогу. Фото: Arnd WIEGMANN / AFP

Так, на чоловіка в єврейській тюбетейці напали поблизу синагоги. Його вдарили, і внаслідок той чоловік утратив свідомість. Свідки повідомляють, що нападник вигукував антисемітські образи на адресу потерпілого.

Поліціянти зазначають: поки достеменно не зрозуміло, що стало причиною нападу, однак розслідування “явно охоплює можливість злочину на ґрунті антисемітизму”.

Після обговорення інциденту з місцевими єврейськими організаціями правоохоронці запровадили додаткову охорону для “конкретних місць, пов’язаних з єврейським середовищем”.

Занепокоєння щодо ризику антисемітської поведінки у Швейцарії зросло після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня і подальшої кампанії проти ісламістського угруповання, яку проводить ізраїльський уряд у Газі.

Нагадаємо, що в лютому цього року міжнародний кінофестиваль “Берлінале” завершився гучним скандалом і висуненням кримінальних звинувачень за поширення антисемітських публікацій та висловлювання артистів на церемонії вручення премії.

Лауреати премії зі сцени висловили антисемітські заяви про війну на Близькому Сході та обвинувачення на адресу Ізраїлю. Обурення тисяч телеглядачів спричинило те, що ані з боку офіційних осіб фестивалю, ані із зали не пролунало заперечень цього і згадок про те, що 7 жовтня 2023 року терористичне угрупування ХАМАС напало на Ізраїль.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter