У Швейцарії на 60 діб арештували чоловіка, який назвав журналістку “товстою лесбійкою”

Дата: 04 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Швейцарський суд постановив арештувати на 60 діб франко-швейцарського письменника та полеміста Алена Бонне, який два роки тому глузував над журналісткою Катрін Машерель і називав її “товстою лесбійкою”. 

Про це повідомляє Associated Press. 

Ален Боне. Фото: CTV News

У 2021 році письменник Ален Боне, більш відомий під псевдонімом Ален Сораль, обізвав журналістку швейцарських газет Tribune de Geneve і 24 Heures Катрін Машерель “товстою лесбійкою” і сказав, що вона є квір-активісткою, бо “несповна розуму”.

Чоловіка звинуватили в наклепі, дискримінації та розпалюванні ненависті. Із 2020 року у Швейцарії дискримінацію людей за ознакою сексуальної орієнтації вважають порушенням закону.

Зрештою, окрім ув’язнення, він повинен сплатити судові витрати й штрафи.

“Це рішення суду є важливим для правосуддя й прав ЛГБТК+-людей у Швейцарії. Засудження Алена Сораля є потужним сигналом про те, що гомофобія не може бути терпимою в нашому суспільстві”, – наголосила співдиректорка активістської групи лесбійок LOS Мюріал Вегер.

Адвокат Бонне заявив, що засуджений оскаржуватиме вирок у федеральному суді Швейцарії й “за потреби” звертатиметься до Європейського суду з прав людини. 

Як пише Associated Press, Ален Бонне постає перед судом не вперше. У 2019 році його вже засуджували до тюремного ув’язнення за заперечення Голокосту, що є злочином у Франції.

Нагадаємо, що у вересні іспанська поліція затримала чоловіка за підозрою в сексуальному насильстві над журналісткою. Репортерка Іса Баладо вела прямий ефір для каналу Cuatro про пограбування в Мадриді. Тим часом чоловік, який проходив повз, торкнувся її сідниць і запитав, на якому телеканалі вона працює.

Журналістка відповіла, що вона в прямому ефірі, й продовжила працювати.

Проте ведучий Начо Абад перебив Ісу, запитавши, чи дійсно цей чоловік торкнувся її сідниць. Тоді Начо сказав навести камеру на чоловіка. Репортерка запитала перехожого, чи обов’язково йому було торкатися її сідниць, щоб запитати, на якому каналі вона працює. Чоловік намагався заперечити свої дії, а жінка нагадала, що вона зараз працює в прямому ефірі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter