У Швеції відкрили перший ЛГБТ-вівтар

Дата: 19 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

У Швеції одна з місцевих церков відкрила у себе перший ЛГБТ-вівтар. 

Про це йдеться на сайті церкви. 

Вівтар відкрили на початку грудня в церкві Святого Павла в місті Мальме – третьому за розміром у країні. Його прикрасою, як ідеться на сайті церкви, стала картина “Рай” фотографині та художниці Елізабет Олсен Валлін, намальована у 2012 році. 

“З гордістю і радістю ми приймаємо “Рай” у церкві Святого Павла. Ми вдячні творчості Елізабет, яка дозволяє нам створити церкву, якій довіряють і яка показує, що всі ми – незалежно від того, кого ми любимо і як визначаємо самих себе, – можемо знайти своє місце в раю”, – розповіли священнослужителі. 

На картині Олсен Валлін зображені одностатеві пари та трансґендерна персона. Художниця зізналася, що брала натхнення для створення картини в образах Лукаса Кранаха-старшого – німецького живописця епохи Відродження.

Елізабет Олсен Валлін поряд зі своєю картиною

Як відомо, у Швеції церква толерантно ставиться до прав ЛГБТ-людей. Із 2009 року вона однією з перших у світі офіційно почала укладати одностатеві шлюби, а у 2017 році навіть рекомендувала священникам уникати займенників чоловічого роду стосовно Бога.

Нагадаємо, що досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті, через свою сексуальну орієнтацію та ґендерну ідентичність. Останні дослідження показали, що лише 14% українців вважають, що суспільству слід прийняти гомосексуальність своїх співгромадян. Так само погано до ЛГБТ-людей ставляться в Росії. За словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що менш ніж 5% з них мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter