У школах призупинили викладання дискримінаційного курсу “Основи сімʼї”

Дата: 27 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти та науки призупинило дозвіл на використання в школах освітнього факультативного курсу “Основи сімʼї”, в межах якого дітей навчали молитися за чоловіка, розповідали про аморальність аборту, шкоду контрацепції та дошлюбного сексу. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив автор підручника Андріан Буковинський

Нагадаю, що 15 листопада на сайті Міністерства освіти і науки опубліковано повідомлення про те, що «МОН отримало…

Gepostet von Адріан Буковинський am Dienstag, 26. November 2019

Про призупинення автор дізнався з листа від Інституту модернізації змісту освіти. В ньому, зокрема, повідомлялося, що Науково-методична рада з питань освіти міністерства має розглянути матеріали антидискримінаційної експертизи щодо освітнього комплексу “Основи сім’ї” для учнів 10–11-х класів.

Буковинський обурився таким рішенням та заявив, що в міністерстві не ознайомились із його аргументами.

“Як можна вимагати від комісії відповідних рішень, якщо автора не вважали за потрібне принаймні познайомити з можливими зауваженнями, вже не говорячи про те, щоб дати мені можливість сформувати відповіді по суті зауважень?” – обурився він.

Як відомо, з вересня цього року в деяких українських школах почали викладати курс “Основи сім’ї” за однойменним підручником. У ньому йдеться про необхідність молитися за чоловіка, аморальність аборту, шкоду контрацепції та дошлюбного сексу. 

Програма “Основи сім’ї” є факультативним курсом, тобто школи самі обирають, чи викладати його, і розрахована на два роки – для 10-х та 11-х класів загальноосвітніх шкіл. Запровадження курсу в певних українських школах спричинило незадоволення батьків та експертів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter