У школах окупованої Херсонщини продовжують формувати спеціалізовані “класи Росгвардії”

Дата: 16 Червня 2024
A+ A- Підписатися

На окупованій Херсонщині підконтрольна Росії влада розпочала формування на базі середніх шкіл так звані кадетські класи, підшефні Росгвардії.

Про це пише Центр національного спротиву (ЦНС).

Навчання дітей в одному з так званих класів Росгвардії. Фото з російських пропагандистських медіа

Зокрема, за даними російських пропагандистських медіа, такий клас запланували відкрити 1 вересня нинішнього року в окупованому Скадовську.

“Тут діти будуть проходити військові навчання і «патріотичне виховання», яке насамперед передбачатиме виправдання нацистських злочинів Росії. Після закінчення спецкурсу випускники отримуватимуть первинне сержантське звання і виконуватимуть роботу “поліцаїв”, – йдеться у повідомленні ЦНС.

Такі спецкласи окупанти планують відкрити у кожній школі окупованої Херсонщини. Їх почали тут активно організовувати ще від початку повномасштабного вторгнення. Так, кадетські класи вже працюють на території окупованої Запорізької області. Навесні нинішнього року півсотні учнів дев’ятих класів місцевих шкіл уже склали “урочисту присягу” та отримали посвідчення “юних росгвардійців”.

Всього на початок року в окупованій Запорізькій області створили дев’ять профільних “класів Росгвардії”. Вісім – у школі №15 Мелітополя та один у Костянтинівській середній школі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що росіяни продовжують свідому мілітаризацію українських дітей на окупованих територіях. Так, у Маріуполі оголосили про початок набору кандидатів на навчання до філіалу Нахімовського військово-морського училища. Курсантів приймають вже після 4 класу середньої школи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter