У школах так званої “ЛНР” учителі закликають учнів підписувати контракт з армією РФ, за це дітям пропонують гроші та соцпакет

Дата: 21 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
У школах окупованої Луганщини педагоги пропонують учням старших класів гроші та соціальний пакет, якщо діти укладуть контракт на проходження військової служби в російській армії. Такі випадки зафіксували в навчальних закладах Старобільщини.
 
Про це повідомила пресслужба Луганської обласної держадміністрації.
 
Ілюстративне фото. Джерело: ZIK.ua

Подібні пропозиції надходили від учителів і в інших школах регіону.

“Місцеві старшокласники за рік-два підпадуть під призов, але педагоги наголошують саме на укладанні контракту як найбільш фінансово вигідній формі військової служби. Наполягають отримати кошти та йти безпосередньо на фронт, де росіянам потрібна значна кількість піхоти”, – йдеться в повідомленні.

У Луганській облдержадміністрації додали, що на окупованій Луганщині також впроваджують “нестандартні методи” для виявлення чоловіків призовного віку та підвищення показників мобілізації.

Серед них – відкриття осередків “Батьки Росії”, куди запрошують приєднуватися чоловіків. Такі територіальні відділення вже розпочали роботу в Кадіївці та Станиці Луганській. На черзі – Сєвєродонецьк.

“Стати до лав організації можна через телеграм-бот, вказавши особисті дані, зокрема про дітей, які далі перепадуть до військкоматів”, – йдеться в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла, що в школах так званої “ЛНР” учителі агітують випускників іти воювати проти України у 18-річному віці. Про такі випадки вже відомо в Сєвєродонецьку, Старобільську, Хрустальному, Голубівці, Троїцькій громаді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter