У Севастополі звільнили вчительку через підозру у проукраїнських поглядах – ЗМІ

Дата: 08 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У Севастополі після Дня знань звільнили вчительку початкових класів, запідозривши її у проукраїнських поглядах.

Про це інформує видання ForPost.

За його даними, інцидент стався в одній із найбільших у Севастополі школі №22.

Як розповіла ForPost директорка школи №22 Ірина Клімова, це була класна година в 1-му класі. Батьки купили повітряні кульки та прикрасили ними кабінет у вільному порядку, але вчителька нібито переставила кулі, склавши пари із блакитних і жовтих.

“Жодної особливої української пропаганди там не було. Там єдине, що була символіка українська – вона переставила кульки так, щоб там була жовта та синя, – стояв малюнок дитини й було написано українською мовою “Зі святом 1 вересня!”. Але на уроці нічого про Україну не йшлося”, – цитує директора ForPost.

При цьому директорка школи заявила, що хоч і звільнила вчительку, все одно її захищатиме.

“Вона самотня людина, все життя віддала школі, але так сталося. І я не знаю, як вона все це переживе. Ми з нею сиділи вчора розмовляли дві з половиною години. Вона хороший вчитель, але щось сталося, якесь вигорання. Але ми всі маємо право на помилку, і я в будь-якому разі говоритиму найдобріші слова про її трудову діяльність як педагога. Не треба танцювати на кістках”, – додала директорка школи.

60-річна вчителька працювала у 22-й школі шостий рік. За даними ForPost, з минулого навчального року у неї “почалися проблеми з батьками, були зауваження та догани”. З 6 вересня 2022 року жінка звільнилася за власним бажанням.

Публічних коментарів вчительки немає, її ім’я та прізвище у повідомленнях не вказано.

Як відомо, окупаційна влада Севастополя запустила чат-бот для доносів на тих, хто підтримує українську владу. Також стало відомо, що під час в’їзду до Севастополя російські поліцейські почали зупиняти й перевіряти усі автомобілі з українськими номерами.

Напередодні Представництво президента України в Автономній Республіці Крим закликало росіян, які незаконно приїхали до тимчасово окупованого Криму, негайно покинути півострів у зв’язку з деокупацією півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter