У Севастополі російські окупанти затримали чоловіка за українську пісню

Дата: 28 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
У тимчасово окупованому Севастополі російські “правоохоронці” затримали чоловіка, який у власній автівці співав українську пісню “Ой у лузі червона калина”.
 
Про це повідомляє видання qirim.news.
 
Джерело: qirim.news

“У тимчасово окупованому Севастополі “правоохоронні органи” вирахували й затримали чоловіка, який заспівав у своїй машині пісню “Ой у лузі червона калина”, йдеться у повідомленні.

За інформацією пропагандистських телеграм-каналів, чоловіка звинуватили у “дискредитації” російської армії.

Загарбники похвалилися тим, що затримання цивільного провели жорстко, поклавши його обличчям на асфальт. Щоб підняти “бунтівника” із землі, один із силовиків тягнув його за волосся.

Чоловіка вирахували за допомогою відео з камер спостереження, на які потрапило його авто, а також профілів у соцмережах.

Зазначається, що на своїй сторінці в інстаграмі затриманий раніше написав, куди слід піти російському воєнному кораблю.

Нагадаємо, на початку серпня Олександр Кузьмін, незаконний “суддя” формування, що називає себе “Ленінським райсудом”, оштрафував 61-річного кримчанина Анатолія Степчина за “дискредитацію збройних сил РФ”.

Як відомо, Російська Федерація з 4 березня незаконно почала застосовувати на тимчасово окупованих нею територіях України статтю 20.3.3 КпАП РФ (“Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних сил Російської Федерації”).

Кримська правозахисна група зафіксувала 73 адміністративних провадження на розгляді незаконних “судів” Криму за цією статтею з початку березня до 20 липня 2022 року. За 62 з них винесено ухвали про призначення покарання. Загальна сума штрафів становить близько 2 мільйонів рублів.

Найчастішими причинами переслідування стали публікації в соціальній мережі напису “Ні війні” чи одиничні пікети з таким написом на плакаті. Приводом для порушення справи почасти стає донос, зазначають кримські правозахисники.

Фото обкладинки: “РИА новости”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter