У Криму незаконний “суд” оштрафував громадянина України за примус зняти з трактора Z

Дата: 01 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Олександр Кузьмін, незаконний “суддя” формування, що називає себе “Ленінським райсудом”, оштрафував 61-річного кримчанина Анатолія Степчина за “дискредитацію збройних сил РФ”.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на дані сторінки незаконного “суду”. 

Кримчанин змусив зняти фашистську символіку Z у селі Семисотка

Цю справу за ч. 1 ст. 20.3.3 КпАП РФ (“публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних сил Російської Федерації”) Кузьмін розглянув 26 липня.

У повідомленні “суду” йдеться, що на початку липня 2022 року чоловік, “перебуваючи в селі Семисотка на зернотоку, змусив водія трактора зірвати напис у вигляді букви Z з лобового скла трактора МТЗ-80”.

Кримчанин має сплатити штраф у 30 тисяч рублів і 17 580 гривень.

Як відомо, Російська Федерація з 4 березня незаконно почала застосовувати на тимчасово окупованих нею територіях України статтю 20.3.3 КпАП РФ (“Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних сил Російської Федерації”).

Кримська правозахисна група зафіксувала 73 адміністративних провадження на розгляді незаконних “судів” Криму за цією статтею з початку березня до 20 липня 2022 року. За 62 з них винесено ухвали про призначення покарання. Загальна сума штрафів становить близько 2 мільйонів рублів.

Найчастішими причинами переслідування стали публікації в соціальній мережі напису “Ні війні” чи одиничні пікети з таким написом на плакаті. Приводом для порушення справи почасти стає донос, зазначають кримські правозахисники.

Переслідування жителів окупованого Криму за їхню думку про війну – порушення свободи вираження поглядів. А в разі одиничного пікету це також порушення свободи мирних зібрань. Використання задля переслідування кримчан норм російського адмінкодексу порушує міжнародне гуманітарне право. Загалом переслідування протестів проти війни відображає сутність російської політики, настільки налаштованої на війну, що навіть заклик до миру є злочином.

Кримська правозахисна група

Раніше ZMINA окреслила факти висловлювань кримчанами незгоди з війною Росії проти України, через які кримчан переслідує окупаційна влада на півострові. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter